Asser Boys G1

Sinds 2010 ben ik trainer & begeleider van het G-elftal van Asser Boys (G1). Het is dan ook niet verwonderlijk dat de jongens voetballen in een door GeldXpert Haak & Jansen gesponsord tenue.

Asser Boys

In 2010 kwam ik in contact met de plaatselijke voetbalvereniging Asser Boys waar ze nog een trainer/begeleider zochten voor het G-elftal. Tot op dat moment wist ik eerlijk gezegd niet wat G-voetbal inhield.

G-Voetbal

G-Voetbal is voor kinderen en volwassenen die ‘net’ niet mee kunnen komen in het reguliere voetbal. Het is met name voor mensen met een ‘licht’ verstandelijk en/of motorieke beperking, maar ook voetballers met aandoeningen als ADHD of PDD-NOS zijn van harte welkom. De sporters zijn dan ook volwaardige voetballers in de ogen van Asser Boys en de KNVB.

Competitie

Elke donderdagavond wordt er getraind en op zaterdag spelen we een wedstrijd in een competitie tegen een van de negen andere teams verspreid over de provincies: Drenthe, Friesland & Groningen.

Behalve het deelnemen aan de competitie worden er tal van andere evenementen georganiseerd.

Prof clubs

Zo hebben de profclubs FC Groningen, SC Heerenveen en de BV Veendam hun eigen  G-Voetbaldagen met trainingen door de echte voetbalprofs gegeven en toernooien waarbij zelfs de trainers en voetbalprofs van deze teams mee voetballen.

Ook is er het jaarlijkse KNVB CBV-toernooi in Barendrecht waar de teams begeleid worden door coryfeeën als Marco van Basten, Louis van Gaal en de hoofdtrainers van de Eredivisie. Ook zijn hier veel voetbalprofs aanwezig hetgeen altijd weer een mooie dag beloofd te worden.

In de winter zijn er een aantal zaalvoetbaltoernooien. Voor onze spelers is het zaalvoetbaltoernooi in Duitsland een van de jaarlijkse hoogtepunten.

Niet alleen voetbal

Behalve voetballen moet er natuurlijk ook tijd zijn voor andere leuke evenementen.     Zo zijn we in mei 2012 een weekend naar Texel geweest en in mei 2011 zelfs een weekend naar Luxemburg. Voor iedereen was dit een onvergetelijke ervaring.

In de drie jaar dat ik bij het G-voetbal betrokken ben, heb ik tijdens de trainingen en wedstrijden zoveel vreugde en dankbaarheid terug mogen ontvangen dat het echt een onderdeel van mijn leven is geworden.

Henry