Asser Boys G1 naar CBV toernooi 2012

Asser Boys G1 - Patrick KluivertOp initiatief van de KNVB en de coaches betaald voetbal werd op woensdag 8 augustus 2012  weer het jaarlijkse “Coaches Betaald Voetbal-toernooi” georganiseerd.  Dit jaar was alweer de 20e editie.

Tientallen coaches uit de Eredivisie en Jupiler League begeleiden op deze dag ongeveer 400 G-voetballers.

Het CBV-toernooi is elk jaar weer een feest en bestaat uit een club competitie en een penaltybokaal. Alles onderverdeeld in klassen.Asser Boys G1 - Erwin Koeman

Barendrecht

Vroeg in de ochtend vertrok ik samen met mijn spelers Bertwin Kok, John Jekel en Jaap Koekoek en veel spelers en begeleiders vanuit district KNVB Noord richting Barendrecht.

Als aangewezen vereniging mocht Asser Boys 3 tot 4 spelers meenemen naar het toernooi. Op het toernooi worden de spelers dan ingedeeld in teams die de naam en de tenues dragen van de clubs uit de Nederlandse competities.

Asser Boys G1 - SC Heerenveen & SC VeendamSC Heerenveen & SC Veendam

Op het toernooi werden Bertwin en John ingedeeld bij het team van SC Heerenveen en Jaap bij SC Veendam. Ze werden dan ook gecoached en begeleid door de technische staf van deze voetbalclubs.

Leo BeenhakkerAsser Boys G1 - Louis van Gaal en Leo Beenhakker

Na het voorwoord en opening van niemand minder dan Leo Beenhakker kon het toernooi ook echt beginnen.

Zowel bij de wedstrijden, gefloten door topscheidsrechters uit de Nederlandse competitie, als bij de penaltybokaal ging het bij SC Heerenveen als SC Veendam erg goed.

Asser Boys G1 - Kelvin BlomDe voetballers van SC Heerenveen zijn zelfs 2 maal 2e geworden (competitie en de penaltybokaal). SC Veendam heeft goed gespeeld, maar heeft het helaas net niet gered tot de finale.

Louis van Gaal

De prijsuitreiking werd door onze nieuwe bondscoach, Louis van Gaal, gedaan. Voor de sporters was het geweldig om de dag zo te mogen afsluiten.

Behalve voetballen, was er gelukkig ook genoeg tijd om met de coaches een praatje  te maken, handtekening te vragen en natuurlijk op de foto te gaan. Dit alles leverde Asser Boys G1 - Louis van Gaalveel mooie herinneringen, foto’s en trotse handtekening-bezitters op.

Na aan een heerlijk Chinees buffet was er helaas een einde gekomen aan deze geslaagde dag en kon de reis terug naar het Noorden weer beginnen.

Als coach heb ik genoten van spelplezier en ben ik trots op de inzet en sportiviteit die “mijn” jongens hebben laten zien.

Henry Jansen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *